Vrhunski nastupi: dubrovačke atletičarke i atletičari nastavljaju nizati uspjehe i medalje

AK Dubrovnik 1 (1)

Atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik i dalje nastavljaju postizati odlične natjecateljske rezultate i nizati nove medalje. Proteklih tjedana predstavnici dubrovačke atletike nastupili su na Uskršnjem mitingu održanom u Splitu, Erste Plavoj ligi koja se održala u Makarskoj, trećem kolu Dalmatinske lige i već četvrtu godinu tradicionalno na Dubrovačkom polumaratonu.

Uskršnji miting u Splitu tradicionalno je okupio više od 500 natjecatelja svih uzrasnih kategorija atletskih kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Boje dubrovačke atletike branili su Lea Madeško, Martina Rakiđija Velagić, Martina Batina, Lea Anđušić i Patrik Kralj.

Madeško je u bacanju koplja s bačenih 34,55 metara osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju dok je Kralj u utrci na 600 metara s vremenom 1:40,20 osvojio treće mjesto i brončanu medalju. Uspješan nastup ostvarile su i Martina Rakiđija Velagić koja je u utrci na 200 metara u konkurenciji od 21 natjecateljice utrku istrčala za 28,03 i u ukupnom poretku zauzela šesto mjesto, Lea Anđušić (1:56,66) i Martina Batina (2:03,94) koje su nastupile u utrci na 600 metara.

Na Erste plavoj ligi koja se održala 17. travnja u organizaciji Udruge RUKE za bolju Makarsku u Makarskoj nastupilo je 13 naših atletičarki i atletičara, a šest ih je ostvarilo plasmane za sudjelovanje u finalu koje će se održati 04. rujna 2018. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu, u sklopu najstarijeg i najvažnijeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj – Hanžekovićevog memorijala.

Zahvaljujući odličnim rezultatima u rujnu u Zagrebu, Atletski klub Dubrovnik predstavljat će Anamarija Marčinko u disciplini bacanje vortexa, Tereza Ćorić u skoku u dalj, Nika Tomšić i Mia Radinković u utrci na 600 metara, Ivan Ruben Urošević u utrci na 600 metara i skoku u dalj i Marta Musladin u skoku u dalj i utrci na 60 metara. Na održanom kvalifikacijskom natjecanju medalju je osvojio i Lovro Puljizević i to brončanu medalju u skoku u dalj, međutim postignutim rezultatom nije izborio nastup u Zagrebu.

Treće kolo Dalmatinske lige održano u Makarskoj okupilo je više od 300 atletičara i atletičarki dalmatinskih klubova, a dubrovačke atletičarke i atletičari na održanom natjecanju “pokupili” su čak devet brončanih i jednu srebrnu medalju.

Za Atletski klub Dubrovnik brončane medalje su osvojili: Anamarija Marčinko u utrci na 60 metara i u bacanju vortexa, Lea Madeško u bacanju koplja, Marta Musladin u skoku u dalj, Mirna Lulić u utrci na 60 metara, Frano Tomšić u utrci na 100 metara, Ivan Ruben Urošević u skoku u dalj, Martina Rakiđija Velagić u utrci na 100 metara i Ana Plećaš u utrci na 100 metara doke je Patrik Kralj u utrci na 300 metara osvojio srebrnu medalju.

Osim nastupa na Uskršnjem mitingu, Erste plavoj ligi i trećem kolu Dalmatinske lige, atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik kao i polaznici škole trčanja Dubrovnik tradicionalno su sudjelovali u utrkama koje se trče u sklopu Dubrovačkog polumaratona.

Tako je u utrci zidinama koja se trčala u subotu, 28. veljače, u konkurenciji od 95 natjecatelja najbrži bio polaznik Škole trčanja Dubrovnik Luka Đurović koji je ovu utrku dugu dva kilometra istrčao za 11:24.49. Najbrža žena u utrci zidinama bila je Melanie Nicolle koja je utrku istrčala za 13:47.07 .

AK Dubrovnik 1 (2)

Dubrovačke atletičarke i atletičari sudjelovali su i utrci polumaratona kao i humanitarnoj utrci 5K u kojoj tradicionalno sudjeluju mlađi uzrasti kluba.

Najbrži u polumaratonskoj utrci koja se trčala u nedjelju, 29. travnja, bio je upravo član Atletskog kluba Dubrovnik Janez Maroević koji se našem klubu i timu pridružio početkom ove godine.

Maroević je utrku dugu 21,1 kilometar istrčao za 1:18:57. Drugi u cilj utrčao je Mladen Stevanović (1:19:42 ) dok je treće mjesto pripalo još jednom članu AK Dubrovnik, Vinku Slišku koji je utrku istrčao za 1:20:20.

Zanimljivo je bilo i u humanitarnoj utrci na 5 kilometara u kojoj je nastupilo 40-ak atletičara i atletičarki AK Dubrovnik i članova Škole trčanja Dubrovnik.

Najbrži naš atletičar bio je Patrik Kralj koji je utrku istrčao za 22:36 i u ukupnom poretku zauzeo odlično deveto mjesto dok je od curica najbrža bila Martina Batina koja je utrku istrčala za 26:33 i u konkurenciji žena zauzela treće mjesto.

Osim navedenih utrka članovi AK Dubrovnik iza sebe imaju i uspješno odrađen Uskršnji miting koji je definitivno bio u znaku brončanih medalja. Naime na održanom natjecanju osvojeno je čak devet brončanih medalja.

Atletski klub Dubrovnik nastavlja s održavanjem redovitih treninga za sve uzraste kao i s pripremama za nadolazeća natjecanja. Stoga veselimo se novim sportskim uspjesima i pobjedama, a iduće natjecanje na kojima se očekuju novi osobni rezultati i medalje je Prvenstvo Dalmacije koje će se održati 13. svibnja u Zadru.

Ovaj unos je objavljen u Novosti i označen s , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.