Nakon ljetne pauze atletičarke i atletičari natjecanjima u Splitu i Zagrebu vratili se na stazu  

Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (7)

Nakon ljetne pauze, atletičarke i atletičari Atletskog kluba Dubrovnik vratili u se redovitim treninzima, ali i natjecanjima, a zadnje dane kolovoza i početak rujna obilježila su dva natjecanja.


Atletičarke i atletičari  Atletskog kluba Dubrovnik nastupile su na kvalifikacijama kupa za kadete i kadetkinje koje se održalo 31. kolovoza u Splitu te u finalu Erste plave lige koje se održalo 4. rujna u Zagrebu u sklopu Hanžekovićeva memorijala.
Boje Atletskog kluba Dubrovnik na  kvalifikacijama kupa za kadete i kadetkinje u Splitu branile su Martina Rakiđija Velagić u utrci na 100 i 300 metara, Josipa Habjan u utrci na 100 metara, Martina Batina u utrci na 600 metara i Lea Madeško u bacanju koplja. Odličnim bacanjem od 33,40 metra, Madeško se plasirala u finale natjecanja te u ukupnom poretku zauzela peto mjesto.
Izvan konkurencije, na održanom natjecanju u bacanju kugle nastupila je Anđela Gabriela Curić i Ana Plećaš u utrci na 100 metara.
Zahvaljujući odličnim rezultatima postignutim u kvalifikacijama Erste plave Lige u makarskoj, dubrovačka atletika imala je svoje predstavnike u finalu. Tradicionalno, ovo natjecanje u Zagreb je dovelo 400 najboljih osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, a njihov nastup bio je uvod u 68. Hanžekovićev memorijal.

Ovogodišnje izdanje finala Erste plave lige obilježilo je iznimno loše vrijeme praćeno velikom kišom, ali ni to nije omelo buduće nade atletike da uživaju u natjecanju i daju sve od sebe da postignu što bolje rezultate.
Dubrovačku atletiku, ali i svoje matične škole predstavljali su:
Ivan Ruben Urošević (OŠ Ivana Gundulića, 7. razred) u utrci na 600 metara i skoku u dalj;

Mia Radinković OŠ Lapad, 7. razred) u utrci na 600 metara;

Lovro Puljizević (OŠ Lapad, 6. razred) u utrci na 60 metara i skoku u dalj;

Nika Tomšić (OŠ Župa dubrovačka, 6. razred) u utrci na 600 metara koju je istrčala za 1:57,02 i u ukupnomn poretku zauzela treće mjesto i doma donijela brončanu medalju;

Tereza Ćorić (OŠ Župa dubrovačka, 5. razred) u skoku u dalj

Anamarija Marčinko (OŠ Župa dubrovačka, 5. razred) u bacanju vortexa.

Iduće natjecanje koje očekuje mlade dubrovačke atletičarke i atletičare je međunarodni miting u Čitluku, 15. srpnja, na kojemu Atletski klub Dubrovnik tradicionalno sudjeluje već dugi niz godina.

Atletski klub Dubrovnik nastavlja s redovitim treninzima i pripremama za natjecanja svih uzrasta te ovim putem obavještavamo i sve roditelje koji žele svoju djecu upisati u klub da se mogu javiti putem maila: du@has.hr ili akdubrovnik@hotmail.com.

Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (1) Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (2) Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (3) Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (5) Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (4) Kvalifikacije Split i Finale Zagreb (6)

 

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.