Prvenstvo Hrvatske: Ivana Karačić peta u troskoku i šesta u skoku u dalj

IMG_1130

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, u organizaciji AK Međimurje, održano je 6. i 7. lipnja u Čakovcu.

Boje Atletskog kluba Dubrovnik na održanom Prvenstvu branila je državna prvakinja u skoku u dalj, Ivana Karačić (1999).

Prvog dana natjecanja Ivana Karačić, po prvi puta, okušala se u troskoku i skočila odličnih 10,91 metar i u sveukupnom poretku zauzela peto mjesto.

Drugi dan natjecanja Karačić je nastupila u svojoj disciplini, skoku u dalj, i sa skokom od 5,34 metra zauzela šesto mjesto u ukupnom poretku.

Trenerica Daria Ljubojević Kabić istaknula je kako Karačić tri mjeseca nije sudjelovala na natjecanjima, te da ovaj rezultat ne pokazuje realno stanje i stvarne mogućnosti Ivane Karačić koja je već krenula s pripremama za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore-ke koje će se održati 27. i 28. lipnja u Varaždinu.

Podsjetimo, Karačić je sa skokom od 5,60 metara postala državnom prvakinjom Hrvatske u lipnju prošle godine.

Na održanom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke ostvareno je pet normi za predstojeće Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo u Caliju. Uspjelo je to Dori Filipović na 100 metara s rezultatom 12,27, na 200 metara s rezultatom 25,17, Petru Melnjaku na 400 metara s 48,27, na 2000 metara zapreke Lora Ontl je istrčala 7:11,56, a Dario Prekl skočio je s motkom 4,65 m, a točno toliko i iznosi norma.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori