U Varaždinu održana redovna izvještajna Skupština HAS-a

has

 

U Varaždinu je, u subotu 27. lipnja, održana redovna izvještajna Skupština za 2014. godinu. Iako je novo vodstvo saveza preuzelo upravljenje krajem studenog 2014. nužno je bilo podnijeti izvješće za tu godinu. Glavni fokus u izvješćima bio je na financijskum izvješću kao na izvješću nezavisne revizije koje je zatražilo novo vodstvo Saveza. U tom izvješću se na više mjesta upozorava na neusklađenost brojki i nedostatak dokumentacije koja prati pojedine stavke. Također se upozorava na neadekvatne i manjkave evidencije, nedostatak dokumentacije te nepravilnosti vezane uz postupak javne nabave. Također prema nalazu nadzora Porezne uprave, postoji nepodmireni dugovi prema Poreznoj upravi iz prethodnih godina što može uzrokovati dodatne porezne obveze i troškove Savezu što bi u najgorem slučaju boglo dovesti i do stečaja.

Zbog ovakvog nalaza revizije, Nadzorni odbor HAS-a je u svibnju ove godine podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske protiv odgovornih osoba HAS-a zbog nezakonitog postupanja ili izbjegavanja zakonom propisanog postupanja. Time su proizveli financijsku štetu HAS-u i moguće sebi ili drugima omogućili prisvajanje nepripadajuće materijalne koristi, stoji u izvješću Nadzornog odbora.

O planu rada za 2015. godinu predsjednik Saveza Ivan Veštić istaknuo je kao prioritet saniranje spomenutog stanja (neispunjene obveze prema dobavljačima) te osiguranje nastupa naših atletičara na svim međunarodnim natjecanjima ove godine kako je to i planirano. Tkođer je naglasio da ovu godinu treba iskoristiti za što bolju pripremu iduće olimpijske godine, a posebno će se raditi na suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Nacionalnim vijećem za sport.

Za ovu godinu planirani su prihodi od 5.465.441 kuna, a približno toliko bi bili i rashodi.

Stručni tajnik Mladen Katalinić podnio je izvješće o postignutim rezultatima u 2014. godinu i zaključio da je to bila izuzetno uspješna godina za našu atletiku, a posebno se to odnosi na prvenstvo Europe na kojem su osvojene dvije medalje (Sandra Perković zlato i Ana Šimić bronca) te još dva četvrta mjesta (Stipe Žunić u bacanju kugle i Lisa Nemec u maratonu) te svjetsko juniorsko prvenstvo gdje su osvojene dvije medalje (Martin Marković zlato u bacanju diska i Sara Kolak broncu u bacanju koplja).

Na kraju skupštine je za revizora HAS-a imenovanu društvo UNIS revizija, a za likvidatora je postavljen Mario Dobša član Izvršnog odbora.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori