Dvije utrke u dva dana: Ante Živković zlatni na Sljemenu i srebrni na utrci “Cvjetnom Obalom”

Živković_Cvjetna utrka

Ante Živković, atletičar AK Dubrovnik sudjelovao je ovaj vikend na dvije utrke u kojima je ukupno istrčao 24 kilometra i postavio dva nova osobna rezultata. Prva utrka u kojoj je sudjelovao održana je u subotu, 11. srpnja, i riječ je o desetom izdanju utrke “Cvjetnom Obalom” koja se tradicionalno održava u Svetom Filip i Jakovu, turističkom naselju pokraj Biograda. Samo dan iza, u nedjelju, 12. srpnja, Živković je sudjelovao i na 16. izdanju Garmin Sljemenskog maratona koji slovi kao najzahtjevniji maraton u Hrvatskoj.

U utrci “Cvjetnom Obalom” na 10 kilometara s vremenom od 36,47 Živković je postavio novi osobni rezultat i zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku od 80 trkača, dok je pobjednik utrke Ivan Pikunić postavio novi rekord staze u vremenu 35,17.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Radmila Maksimović iz AK Šibenik s vremenom 42,13.

Iako je start utrke bio u kasnim popodnevnim satima velika vrućina ipak nije dopuštala trkačima da se previše opuste.

Prvih 6.5 kilometara utrke se trči obalom koja je potpuno ravna, ali nakon “laganog starta” kreće uzbrdica od dva kilometra te se staza završava nizbrdicom.

Nešto asfalta, nešto stuba, nešto planinarskih staza, a najviše od svega uzbrdice i nizbrdice, to je ukratko opis staze od 14 kilometara koju su maratonci morali prijeći tri puta tijekom Sljemenskog maratona.

Ante Živković je sudjelovao u utrci na 14 kilometara (jedan krug/Sljemenski krug) i s istrčanim vremenom 1:00,48 postavio je novi osobni rezultat i osvojio prvo mjesto.

“Prvih sedam kilometara utrke trči se stazom koja je u laganom padu. Zatim ima 600 skalina, nakon čega slijedi uspon od sedam kilometara prema cilju”, opisuje stazu, na kojoj je pobijedio, Ante Živković.

Živković_Sljeme

Živković_Cvjetna utrka1

Živković_Sljeme1

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori