Živković, Madeško i Žeravica slavili u Splitu i Herceg Novom

page

Atletičari i atletičarke AK Dubrovnik sudjelovali su na Novskoj skalinadi koja se održala 8. veljače u Herceg Novome. U konkurenciji od 121-og natjecatelja Ante Živković, stazu dugu 1 280 metara s čak 646 skalina, istrčao je za 6 minuta i 51 sekundu te u cilj stigao prvi i postavio ujedno i rekord staze. Osim Živkovića na održanoj Skalinadi nastupile su i Nela Madeško (10:58) te Made Žeravica (11:51). Nela Madeško osvojila je zlato u kategoriji 40-49 godina, odnosno 4. mjesto u ukupnom poretku.

Samo dva dana prije osvajanja Novske skalinade, 6. veljače, Živković je nastupio i na 13. kolu Šojkine lige koja se održavala u Malom Lipovcu nedaleko od Samobora. Stazu dugu 14.2 kiloetra uz 760 metara uspona i spusta, te uz snijeg koji je dodatno otežavao utrku Živković je istrčao za 1 sat i 13 minuta što mu je bilo dovoljno da u cilj stigne prvi i osigura još jednu pobjedu u nizu.

Istoga dana Živković je nastupio na Marjan trailu, noćnoj utrci. Stazu dugu 4.1 kilometar Živković je istrčao za 18:38 i u cij stigao prvi. Made Žeravica s istrčanim vremenom 25:38 osvojila je treće mjesto.

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori