Dubrovački atletičari i atletičarke slavili u Splitu i na Korčuli

page

Atletičarke i atletičari AK Dubrovnik i ovaj vikend proveli su trčeći. Osim sudjelovanja u utrkama koje su se odvijale u sklopu Du – motion – Dubrovnik runner’s days sudjelovali su i na ostalim utrkama koje su se odvijale u našoj Županiji, ali i na kvalifikacijama Erste Plave lige.

Nakon premijere u Slavoniji, Erste Plava liga 2016 nastavljena je u Dalmaciji. Natjecanje na Parku mladeži, koje se održalo u petak, 29. travnja u Splitu dalo je i finaliste Erste Plave lige koji na finale putuju u Zagreb.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda osnovnih škola natjecali su se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u vis i u dalj te bacanju kugle i vortexa. U konkurenciji od 260 osnovnoškolaca dubrovačke atletičarke i atletičari ostvarili su zapažene rezultate i doma donijeli šest medalja.

Erste plava liga (1) Erste plava liga (2)

Marta Musladin, učenica trećeg razreda OŠ Ivan Gundulić, nastupila je u utrci na 60 metara i s istrčanim vremenom 9,79 osvojila prvo mjesto. Musladin je nastupila i u skoku u dalj te sa skočenih 4,08 metara također je stala na pobjedničko postolje i osigurala finale Lige u Zagrebu.

Ivan Ruben Urošević, učenik četvrtog razreda OŠ Ivan Gundulić, nastupio je u utrci na 300 metara i skoku u dalj. U utrci na 300 metara s istrčanim vremenom 53,22 u cilj je stigao drugi, dok je u skoku u dalj sa skočenih 3,96 metra osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju, te osigurao nastup u finalu Erste plave Lige u Zagrebu.

Patrik Kralj, učenik petog razreda, nastupio je u utrci na 600 metara i s istrčanim vremenom 2:01,58 zauzeo drugo mjesto, te osigurao put na finale u Zagrebu.

Erste plava liga (3)

Lea Anđušić, učenica šestog razreda OŠ Ivan Gundulić, nastupila je u utrci na 600 metara i s istrčanim vremenom 2:03,82 u ukupnom poretku zauzela je treće mjesto.

Na kvalifikacijama Ertse plave lige u utrci na 60 metara i skoku u dalj nastupile su i Lea Madeško učenica petog razreda OŠ Marin Držić i Josipa Habjan, učenica šestog razreda OŠ Ivan Gundulić.

Martina Batina, učenica šestog razreda OŠ Lapad, nastupila je u utrci na 300 metara. Poseban pratitelj i najmlađi navijač dubrovačke ekipe bio je mali Luka Musladin koji je na Parku mladeži bodrio svoju sestru, ali i ostale natjecatelje.

Finale Erste plave lige održat će se 6. rujna u zagrebu u sklopu Hanžekovićevog memorijala.

Erste plava liga (4)

Što se tiče seniorske ekipe AK Dubrovnik osim nastupa na Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu koje se trčalo u nedjelju 01. svibnja u sklopu Dubrovačkog polumaratona jedan dio ekipe se okušao i u triatlonu. Ante Živković, samo dan prije Dubrovačkog polumaratona nastupio je na šestom izdanju Korčulanskog triatlona.

Triatlonsku ekipu štafetnog sprinta (750 m plivanje + 20 km bicikl + 5 km trčanje) činili su Ivan Bilić, Ivan Banović i Ante Živković koji su ekipno slavili na Korčuli odradivši svoje dionice za jedan sat i 55 minuta.

Nakon triatlonske ekipne utrke Živković je nastupio i u utrci na 10 kilometara u kojoj je također slavio. Istrčano vrijeme od 35:07 bilo je dovoljno da Živković stane na pobjedničko postolje.

triatlon korčula (2) triatlon korčula (1)

Ovaj unos je objavljen u Novosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Odgovori