O klubu

POVIJEST KLUBA

Atletski klub Dubrovnik osnovan je 18. travnja 1911. godine i od tada do danas djeluje s povremenim prekidima, a u više od 100 godina rada i postojanja u klub je iznjedrio više od 30 reprezentativca, a 45-ih je osvajalo naslove državnih prvaka. Atletski klub Dubrovnik u veljači 1971. godine preimenovan je u Atletski klub GOŠK.

Najzaslužniji za uspjehe kluba i promicanje njegova imena u Hrvatskoj i Europi uvijek su bili članovi koji su s velikim entuzijazmom nastupali i osvjali brojna državna odličja. Sedamdestih godina 20. stoljeća u klubu su bili veliki entuzijast, Andro Beusan te Petar Šegedin, nekoć uspješan atletičar, osvajač srebra na Europskom prvenstvu 1950. godine, koji je sve do smrti 1994. godine bio počasni član kluba.

Rad s mlađim uzrastim pkrenut je 1977. godine na inicijativu Vasiljka Vukoja. Najuspješnija sezona tog razdoblja bila je ona 1981. godine kada su dubrovačke atletičarke osvojile 4. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske. U tu generaciju spada Nikoleta Ribar, državna rekorderka u skoku u dalj u uzrastu mlađih juniorki i seniorska rekorderka Hrvatske u sedmoboju te Mario Njirić, koji je 1987. godine, pod vodstvom trenera Mila Kovača bio doprvak Balkana u skoku u vis i imao zapažene rezultate na 400 metara s preponama.

U siječnju 1988. dubrovačku atletiku preuzima Zvonko Radovanović koji je klub vodio sve do svoje smrti 2011. godine. Nakon dolaska Zvonka Radovanovića zapažene rezultate postizale su Nikoleta Ribar, Samantha Radić, te Splićanka u bojama kluba Sonja Došen, ujedno jedina atletičarka u povijesti kluba koja je osvajala medalje, a nije bila iz Grada.

Najuspješnija godina u povijesti dubrovačke atletike zasigurno je 1995. kada je osvojeno 17 medalja na državnom prvenstvu, a članice kluba popravile su 21 klupski i jedan hrvatski rekord. Tada je osmero članova kluba nastupilo u različitim uzrastima reprezentacije. Uz finalistice u sprinterskim disciplinama Anu Perović i Irenu Milić, te preponašice Ivu Karačić i Dariu Ljubojević za osvajanje 4. mjesta na ekipnom prvenstvu Hrvatske doprinijela je i Dalija Milić na srednjim prugama.

Tina Gačina i Stjepo Tokić osvajali su medalje na svim srednjeprugaškim natjecanjima u kategoriji djece, te je Stjepko u toj kategoriji nekoliko puta oborio i državni rekord. U toj najuspješnijoj godini kluba svoj potencijal u sprinterskim disciplinama pokazala je i Tea Đurović koja je kasnije bila u samom vrhu hrvatskog atletskog sprinta. Uspjehe su nizali još i Nikša Glavočić, prvak Hrvatske u troboju 1998. godine, Ivica Savinović, Aleksandra Radovanović, Paula Orepić, Petra Kuzman …

3 Odgovora na O klubu

 1. Paola kaže:

  Od koliko godina se moze uclaniti u klub?
  Molim odgovor u e-mail
  Hvala

 2. Poštovani,

  Želimo Vas obavijestiti o našim turističko – ugostiteljskim aktivnostima na prostoru Parka prirode Blidinje (Bosna i Hercegovina).

  Preko facebook stranica Restoran Staza i Blidinje Ski&Nature Park možete vidjeti slike od naših ugostiteljskih i smještajnih objekata.

  Za dodatne informacije i ponude možete nas kontaktirati telefonski ili preko e-mail adrese.

  Unaprijed se zahvaljujemo što ste odvojili vremena za čitanje naše informativne ponude.

  Koristim ovu priliku da Vas pozdravim i želim uspješnu atletsku godinu,posebno pozdravljam Vašeg kolegu gosp.Antu Živkovića kojeg osobno poznajem i želim mu puno uspjeha u idućim utrkama.

  S poštovanjem,

  Dalibor Marić, dipl. oec.
  Prodaja i Administracija

  LAREKO d.o.o. Posušje
  Sutina bb, 88245 Rakitno

  Podružnica Jablanica
  Risovac bb, Blidinje

  T: + 387 39 718 514
  F: + 387 39 718 571
  M: + 387 63 680 086

  Blidinje Ski & Nature Park
  Restoran Staza Blidinje

 3. Dragi članovi AK Dubrovnik,

  Ako se još niste odlučili za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalu sporta i rekreacije “Homo si teć” u Rijeci, ovim putem vas pozivamo da to učinite. Iskoristite priliku upoznati Rijeku i pritom se odlično zabavite! http://www.rijeka.run

  U koliko vam je za vrijeme vašeg boravka potreban smještaj pozivamo vas da odsjednete u našem Fun hostelu.

  Udoban smještaj u prostranim sobama samo 10 m od relaksirajućih zvukova morskih valova i plaže sigurno će pridonijeti da u bogatom festivalskom programu sudjelujete sa dodatnom dozom snage i motivacije.

  Za rezervaciju smještaj u periodu od 14.04. do 18.04.2016. za sve registrirane sudionike bilo koje od utrka kao i njihovu pratnju odobravamo 15% popusta na cijene naših smještajnih kapaciteta.

  Više informacija o našem hostelu, kao i naš promo video možete pronaći na ovom linku http://www.funhostel.hr ili nas potražite na facebooku https://www.facebook.com/funhostelrijeka/

  Za ostvarenje popusta rezervaciju je potrebno izvršiti mailom na info@funhostel.hr ili nas kontaktirati telefonski na 091-121-9111

  Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju.

  Veselimo se Vašem dolasku!

  Srdačan pozdrav!

  Ivana Čohar

  FUN HOSTEL reception
  Šetalište 13. divizije 28
  51 000 Rijeka – Croatia

  Mobile: +385-91-12-19-111
  Phone: +385-51-219-111
  mail: info@funhostel.hr

Odgovori